نخست وزیر زیمباوه : موگابه بخشی از راه حل است.

تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۰۶:۴۰ | عنوان: زيمبابوه



مورگان چانگیرای نخست وزیر زیمباوه می گوید روبرت موگابه رییس جمهور ، "بخشی از راه حل بحران های" این کشور است.
به گزارش اسکای نیوز چانگیرای که پس از سقوط دولتش سالها توسط هم پیمانان موگابه مورد شکنجه بوده است این مطلب را در یک سخنرانی در دانشگاهی در افریقای جنوبی اظهار کرده است.
او خطاب به مردم زیمباوه گفته: "زیاد به خیالی که در مورد آقای موگابه در سر دارید دل نبندید چون او قرار نیست کناره گیری کند. روبرت موگابه بخشی از مشکلات بود اما چه بخواهید چه نخواهید او اکنون بخشی از راه حل نیز هست."
این اظهارات نخست وزیر زیمباوه در واکنش به اعتراض یکی از حاضران در محل سخنرانی بود که به او گفته :" موگابه تقریبا به تنهایی کشور را نابود کرد، دو بار در انتخابات شکست خورد و هنوز آنجا {در دولت} است. چرا شما باید با دشمن یکجا باشید؟ آیا رفتن آقای موگابه یک راه حل ساده نیست؟ "
مورگان چانگیرای در فوریه گذشته در حالی دولت مشترکی با روبرت موگابه تشکیل داد که بیش از 28 سال کشورهای مانند بریتانیا خواستار کناره گیری رهبر زیمباوه بودند.
او جمعه گذشته گفته بود احزاب طرفدار او و موگابه تقریبا در مورد تمامی موضوعات به نتیجه گیری رسیده اند و تصمیمات مربوطه تا سه شنبه }دو روز دیگر{ اعلام خواهد شد.
افکار عمومی زیمباوه منتظر است ببیند آیا روبرت موگابه امتیازات عمده ای را تقدیم کرده  یا قرار است چانگیرای دوباره مجبور به مصالحه شود.
این رهبر سابق اتحادیه اصناف و مخالف کهنه کارِ {دولت} تصریح کرده به خاطر وضعیت بدی که ناشی از مبتلا شدن ده ها هزار شهروند زیمباوه ای به وبا وجود داشته پذیرفته در قدرت سهیم شود.
وی گفته در زمانی که هزاران نفر به دلیل گرسنگی ناشی از تورم 500 هزار درصدی با مرگ دست و پنجه نرم می کردند هزاران نفر دیگر در خانه هایشان زیر آتش جنگ بوده و در این بین صد ها نفر جان خود را از دست داده اند.
چانگیرای با بیان اینکه او منافع عموم شهروندان زیمباوه ای را پیش روی ذهن خود قرار داده گفته :" ما نمی توانیم نویسنده مرگ باشیم. "
او به مردم اش هشدار داده به کینه ورزی و دشمنی با خودشان ادامه ندهند و افزوده: " زیمباوه ای ها هرگز نباید فراموش کنند که اگر صلح و بازسازی را شروع نکرده و به آینده  خوش بین نباشند این کشور برای همیشه در باتلاق خشونت های قبیله ای و سیاسی فرو خواهد رفت. "
2009/05/11


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=1541