دیدار متکی با سران لیبى، اوگاندا ، سنگال و گینه استوایى

تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۸۸ - ۲۲:۲۷ | عنوان: آفريقا


قذافی از این که هنگام سفر متکی به لیبی به دلیل عدم حضور در پایتخت (ترابلس) موفق به دیدار با وی نشده بود ابراز تاسف کرد
معمر قذافی رهبر لیبی در دیدار با منوچهر متکی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران لیبی را خانه ایرانیان خواند و همکاری ترابلس تهران را بسیار مهم توصیف کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا منوچهر متکی در حاشیه چهاردهمین اجلاس سران اتحادیه آفریقا که در آن ریاست دوره‌ای این اتحادیه از لیبی به مالاوی واگذار شد با معمر قذافی رهبر لیبی دیدار و در مورد روابط دو کشور با یکدیگر گفت‌وگو کردند.

دیدار وزیر امورخارجه با رئیس جمهور لیبی

قذافی سفر اخیر وزیر خارجه ایران به لیبی را مهم و سازنده توصیف کرد و از این که هنگام سفر متکی به لیبی به دلیل عدم حضور در پایتخت (ترابلس) موفق به دیدار با وی نشده بود ابراز تاسف کرد.
منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران نیز دوره جدید همکاری‌ در روابط دو کشور را همه جانبه اعلام کرد و گفت: اجرایی شدن توافقات مورد گفت‌وگو با مقامات لیبیایی در سفر اخیرش به این کشور به ویژه در زمینه همکاری‌های زیربنایی اقتصادی، چهره روابط فی مابین را متحول خواهد کرد.

دیدار متکی با رئیس جمهور اوگاندا

متکی همچنین با موسیوینی رییس جمهوری اوگاندا نیز در حاشیه اجلاس سران اتحادیه آفریقا دیدار و گفت‌وگو کرد.
رییس دستگاه دیپلماسی ایران با اشاره به سفر خود به اوگاندا بر لزوم برنامه‌ریزی برای دیدار روسای جمهوری دو کشور با یکدیگر تاکید کرد.

متکی افزود: به زودی هیات بزرگ اقتصادی از سوی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه هر چه بیشتر روابط اقتصادی وارد اوگاندا خواهد شد.

متکی با اشاره به بحران‌های منطقه‌ای در آفریقا، همکاری کشورهای آفریقایی و رویکرد همگرایی را ضروری دانست و آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای هرگونه مساعدت و همکاری در این زمینه اعلام کرد.

وزیر امور خارجه ایران توسعه نیافتگی، افراط گرایی و فساد اداری و بیکاری را ریشه اصلی اکثر مشکلات دانست و بر همکاری کشورها جهت ایجاد توسعه اقتصاد و ایجاد اشتغال تاکید کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران از اقدامات تهران در حل موضوعات مهم منطقه‌ای آفریقا نمونه‌های مختلفی را بیان کرد.

موسیوینی رئیس جمهوری اوگاندا نیز در این دیدار با تاکید بر وجود برخی مشکلات از دهه‌های گذشته در قاره آفریقا گفت: اکنون بحران‌های زیادی در این منطقه پشت سر گذاشته شده است و باید با همکاری کشورهای موثر برای حل مشکلات موجود اقدامات لازم صورت گیرد.

مذاکرات وزیر امورخارجه با رئیس جمهور سنگال

رئیس جمهوری سنگال در دیدار با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بر همکاری‌های اقتصادی به ویژه در زمینه نفت بین دو کشور تاکید کرد.

در حاشیه چهاردهمین اجلاس سران اتحادیه آفریقا در آدیس آبابا پایتخت اتیوپی منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران و عبدالله واد رییس جمهوری سنگال با یکدیگر دیدار و درباره تداوم همکاری‌های اقتصادی و کار مشترک از طریق سرمایه‌گذاری در سنگال با دیگر کشورهای آفریقایی گفت‌وگو کردند.

رئیس جمهوری سنگال با اشاره به دیدار اخیر دکتر احمدی نژاد از سنگال از نقش جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور باثبات منطقه در جهت کمک به ایجاد صلح و آرامش و حل بحران‌های منطقه‌ای آفریقا تقدیر کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران نیز در این دیدار توافقات روسای جمهوری ایران و سنگال در زمینه همکاری‌های دو جانبه را مهم ارزیابی و بر ضرورت اجرایی شدن کامل آنها تاکید کرد.

دیدار با همتای گینه استوایی

همچنین در حاشیه اجلاس چهاردهم سران آفریقا وزیران خارجه ایران و گینه استوایی با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو و بر ظرفیت‌های خوب دو کشور جهت همکاری تاکید کردند.

وزیر خارجه گینه استوایی در این دیدار با توجه به وجود منابع نفتی در کشورش خواستار در اختیار گذاشتن تجربیات یکصد ساله ایران در امور نفت و گاز به گینه استوایی شد.

منوچهر متکی نیز در این دیدار اظهار داشت: کشور گینه استوایی برنامه‌ریزی خوبی برای توسعه انجام داده است و شرکت‌های توانمند فنی و مهندسی ایران با کیفیت بالا و قیمت‌های رقابتی آمادگی اجرای پروژه‌ها و یا سرمایه‌گذاری مشترک را دارند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با بیان این که بحران جهانی اقتصادی کمترین آسیب را به ایران رسانده است، به علاقه‌مندی سایر کشورها به منظور سرمایه‌گذاری در ایران اشاره کرد.

متکی از سفر خود در آینده نزدیک به گینه استوایی خبر داد و اظهار امیدواری کرد با دیدار روسای جمهوری دو کشور، برنامه‌ریزی جامعی برای توسعه روابط سیاسی و اقتصادی صورت پذیرد.

متکی در راس هیاتی برای شرکت در چهاردهمین اجلاس سران اتحادیه آفریقا به آدیس آبابا پایتخت اتیوپی و پایتخت سیاسی قاره آفریقا سفر کرد و در حاشیه این اجلاس با سران و مقامات شرکت کننده در این اجلاس 40 دیدار و گفت‌وگو انجام داد.

در اجلاس چهاردهم سران اتحادیه آفریقا ریاست دوره‌ای این اتحادیه به طور رسمی از لیبی به مالاوی سپرده شد.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=14680