اعتصاب 300 زندانی سیاسی تونسی و اعلام بازگشت مرزوقی به کشورش

تاریخ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۱۲:۲۰ | عنوان: تونس



حدود 300 زندانی سیاسی تونسی از 17 سپتامبر جاری در اعتراض به اوضاعشان در زندان ها به اعتصاب غذایی ادامه دادند در حالی که سازمان های تونسی و جهانی خواستار آزادی شان شدند و این امر مقارن بود با اعلام تمایل یکی از معروف ترین معترضان تونسی به بازگشت به وطنش علی رغم اینکه حکم وی از دادگاه تونس به یک سال زندانی شدن او صادر شده بود.
این در حالی است که منابع خبری تونس عقیده دارند که زندانیان، مرتکب جرمهایی علیه کشور شدند بنابراین حکم مجازات آن ها به وسیله حکومت مشخص می شود.
در بیانیه ای که با عنوان حمله به حقوق بشر در تونس صادر شده و نسخه ای از آن به خبرگزای العربیه رسیده ذکر شده است که زندانیان برای دفاع از آزادی، با وجود نا بسامانی اوضاع بهداشتی زندان به اعتصاب غذا ادامه می دهند و اصرار بر رفع ظلم روا شده بر خود دارند.
این در حالی است که در ماه های پیش آنها چندین بار در رابطه با افزایش بحرانی شدن اوضاع بهداشتی دست به چنین اعتصابات غذایی زده بودند."
300 اعتصاب کننده در 21 زندان
در تحلیل اعتصاب زنداتیان تونس، دکتر منصف مرزوقی مخالف و فعال حقوقی مشهور تونس گفت: تعداد اعتصاب کنندگان غذا به حدود 300 زندانی سیاسی رسید با اشاره به اینکه انها حدودأ در 21 زندان تونس تقسیم شدند.
مرزوقی " که در حال حاضر مقیم پاریس است، در مورد بیانیه شبکیه العربیه" توضیح داد که اغلب زندانیان اعتصاب کننده از حرکت نهضت اسلامی هستند اضافه بر اینکه تعدادی از چبگرایان یا حمایت کنندگان از حقوق بشر می باشند.
مرزوقی با بیان اینکه این مسئله، سیاسی-انسانی است.گفت: این قضیه، سیاسی عمومی است و جامعه حقوقی-شهروند 10 سال است که خواستار عفو عمومی از دولت می باشد در خلال این مسئله پرونده نهضت غیرقانونی را بستند به دلیل انکه انان هرگز دست به خشونت نزدند و نکته دیگر انکه این قضیه 15 ماه به طول انجامید و این امری باور نکردنی است و در میان انها اشخاصی که بیشتر از یک ماه اعتصاب غذایی کردند نیز می باشد در حالی که سلامتیشان در خطر است.
وی با بیان اینکه 5 نفر در پاریس و 10 نفر در لندن با این زندانیان متحد هستند افزود: این یک مسئله انسانی است در آنجا افرادی هستند که بیشتر از 10 سال به تنهایی سپری کردند و هنگام ازادی از زندان مواجه با انواع سختی ها می شوند انها بدون کار با مراقبت دائمی باقی می مانند و زندگی شان جهنمی می باشد.
2009/05/08


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=1458