گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل از بازداشتگاه هاي تونس بازديد مي کند

تاریخ ۰۳ بهمن ۱۳۸۸ - ۱۱:۴۹ | عنوان: تونس


گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر براي بازديد از مراکز بازداشت متهمان پرونده هاي تروريستي، وارد تونس شد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبکه تلويزيوني الجزيره قطر روز شنبه با اعلام اين خبر، افزود: سفر گزارشگر سازمان ملل متحد در حالي انجام مي شود که انتقادهاي بين المللي از تونس به دليل پرونده اين کشور در امور حقوق بشر افزايش يافته است.
خبرنگار الجزيره در اين باره گفت: "سفر غير منتظره "مارتين شينن" گزارشگر ويژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر به تونس، جزو برنامه هاي کاري وي نبود و به درخواست مقام هاي تونسي انجام شد. اين نخستين سفر يک مسئول حقوقي سازمان ملل متحد به تونس از زمان تعيين وزير جديد دادگستري و حقوق بشر از سوي زين العابدين بن علي رئيس جمهور تونس در ماه گذشته محسوب مي شود. وزير جديد در جريان ترميم کابينه معرفي شد و در اين ترميم، چند وزير از جمله وزيران دفاع و خارجه نيز تغيير کردند".
خبرنگال الجزيره گفت: "گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل متحد با بعضي مقام هاي تونسي و سازمان هاي جامعه مدني ديدار و گفت و گو و از مراکز بازداشت متهمان پرونده هاي تروريستي نيز بازديد مي کند. حقوقدانان، مقام هاي تونسي را به بهره برداري از قانون مبارزه با تروريسم به عنوان پوششي براي فرستادن صدها تن از فعالان جناح سلفي به زندان متهم مي کنند. گزارشگر سازمان ملل متحد ، اين سفر را با تقديم گزارشي درباره ميزان اجراي قوانين تونسي در مسائل موسوم به تروريسم به پايان مي رساند. سازمان هاي غير دولتي با ديده ترديد به سفر گزارشگر سازمان ملل متحد نگاه مي کنند، زيرا آخرين گزارش درباره وضعيت حقوق بشر در تونس که 2 سال پيش منتشر شد، موجي از انتقادهاي بين المللي را بر انگيخت ، زيرا در آن تاکيد شده بود که تونس به پيشرفت هايي در زمينه حقوق بشر دست يافته است. سفر کنوني گزارشگر سازمان ملل در حالي انجام مي شود که انتقادهاي تندي نسبت به وضعيت آزادي ها در تونس مطرح است. سازمان ديده بان حقوق بشر در گزارش سالانه خود گفت، دولت تونس روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر را تحت اقدامات سرکوبگرانه مثل نظارت شديد، ممنوعيت سفر، انفصال از خدمت، قطع تلفن، ضرب و جرح بدني و بدنام کردن آنان در مطبوعات قرار مي دهد. اين انتقادها در پارلمان اروپا هم بازتاب داشت و برخي نمايندگان اين پارلمان خواستار مرتبط کردن موضوع نسبت دادن صفت "شريک برتر" به تونس به مساله پايبندي اين کشور به دموکراسي شدند".



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=14011