انتقاد وزير خارجه ليبي از حمايت قدرت هاي بزرگ از سلاح هسته اي رژيم صهيونيستي

تاریخ ۲۴ دی ۱۳۸۸ - ۲۱:۴۴ | عنوان: ليبي


وزير امور خارجه ليبي در ديدار همتاي ايراني خود از حمايت قدرت هاي بزرگ از سلاح هسته اي رژيم صهيونيستي به شدت انتقادکرد.
به گزارش خبرنگار اعزامي واحد مرکزي خبر به طرابلس، موسي کوسه در ديدار منوچهر متکي افزود: کشورهاي مستقل بايد براي تجديد ساختار شوراي امنيت و رفع استانداردهاي دو گانه تلاش کنند.
وزير امور خارجه ليبي روابط دو کشور را تاريخي و بسيار خوب خواند وگفت: دولت و ملت ليبي براي مردم بزرگ ايران احترام و شان خاصي قائل هستند .
وي افزود: ايران همسايه و پشتيبان کشورهاي مسلمان در منطقه و جهان است و رويکرد هاي انقلابي توام با پيشرفت و توسعه اقتصادي ايران مي تواند وجه مشترک ما باشد.
موسي کوسه به توطئه هاي مختلف امپريالسيم جهاني در سه دهه گذشته بر ضد جمهوري اسلامي ايران اشاره کرد و گفت: بايد از رويکرد مستقلانه کشورهاي اسلامي حمايت کرد تا کشورهاي منطقه بتوانند از مزيت هاي انرژي صلح آميز هسته اي به صورت عادلانه استفاده کنند.
وزير امور خارجه ليبي با اشاره به اراده سياسي کشورش در گسترش مناسبات همه جانبه با جمهوري اسلامي ايران تاکيد کرد : بايد براي نزديکي دو کشور متناسب با ظرفيت ها و علاقمندي دوطرف گام برداشت .
بنابراين گزارش، منوچهر متکي وزير امور خارجه کشورمان نيز در اين ديدار با اشاره به منافع ، نگرانيها و راهبرد دو کشور در عرصه بين المللي؛ بر ضرورت ايجاد ساختارهاي عادلانه و منطقي تر به ويژه تجديد ساختار شوراي امنيت سازمان ملل متحد تاکيد کرد .
وزير امور خارجه کشورمان، سياست ها و روش هاي مداخله گرانه و قهرآميز قدرت هاي بزرگ در امور منطقه را شکست خورده خواند و گفت: بايد براي جلوگيري از نفوذ بيگانگان که به بهانه مبارزه با تروريسم به توسعه افراط گرايي و ناامني دامن مي زنند، تحرک جمعي بيشتري داشته باشيم.
متکي سياست هاي قدرت هاي بزرگ براي حفظ موجوديت نامشروع رژيم صهيونيستي را ظالمانه خواند و گفت: دو تجاوز رژيم صهيونيستي در سه سال اخير به لبنان و غزه موجب مفتضح شدن اين رژيم و حاميان آن شده است.
وزير امور خارجه کشورمان همچنين سفرهاي متقابل مقامات دو کشور در سطوح بالا را زمينه اي مناسب براي برنامه ريزي جديد و ورود به گفتماني جدي در حوزه هاي کلان دانست .
آقاي متکي به همراهي نمايندگان شرکت ها و فعالان اقتصادي بخش هاي دولتي و خصوصي در سفر به ليبي اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفيت هاي مختلف دوکشور اين سفر فرصت مغتنمي است براي طراحي و بهره برداري بيشتر از قابليت هاي بالقوه ايران و ليبي.
پس از اين ديدار نشست مشترک کارگروه هاي تخصصي، اقتصادي ايران و ليبي آغاز شد.






نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=13545