نويسنده سنگالي به حمايت از زبان محلي برخاست

تاریخ ۲۳ دی ۱۳۸۸ - ۲۲:۱۸ | عنوان: سنگال


«نيتو تي» اثر تازه «عثمان ديوپ ماسك» براي زنده نگه داشتن زبان اولوف، از زبان‌هاي قديمي سنگال به اين زبان نوشته شده است.
به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از سايت اطلاع‌رساني رومي سنگال، اثر تازه‌ عثمان ديوپ ماسك نويسنده معاصر سنگالي به نام «تينو تي» كاملا به زبان محلي اولوف نوشته شده و هدف نويسنده از انتشار آن به‌طور اعم زنده نگه‌داشتن يكي از زبان‌هاي قديمي آفريقايي در برابر زبان فرانسه در كشور سنگال است.

به باور عثمان ديوپ زبان‌هاي آفريقايي داراي ارزش و اهميتي چون زبان‌هاي اروپايي هستند. اثر تازه‌اش نيز كه براي نشان دادن زيبايي‌هاي يكي از اين زبان‌هاي قاره سياه نوشته شده، از عشق به وطن، آداب و فرهنگ سنگالي و ارزش‌هاي كهن آن حكايت مي‌كند.

عثمان ديوب از سال 1965 وارد حرفه ادبيات شد و تاكنون آثار فراواني در كشور سنگال منتشر كرده است. نويسنده «نيتو تي» در اثر تازه خود مانند محققي دانشمند تاريخ كشورش را مورد كنكاش قرار داده و تلاش فرواني كرده تا از خلال اشعارش داشته‌هاي جامعه سنگالي را به آن يادآور شود.

نويسنده درباره اشعار خود به نقل از افلاطون درباره سفر پيدايش مي‌گويد: «حكومت‌هاي ستمگر و مستبدي كه در اثر رفتار غيرمسئولانه والدين در تربيت فرزندانشان به وجود مي‌آيند فرد را به نوشتن اين اشعار هدايت مي‌كند».

عثمان ديوپ هدف اصلي «نيتو تي» را در بازسازي ذهنيت‌هاي رايج درباره زبان ملي سنگالي خلاصه و خاطر نشان مي‌كند در صورتي كه به مساله آموزش اين زبان در مدارس سنگال توجه نشود اين زبان بدون شك به فراموشي سپرده خواهد شد.

پيش از اين براي حفظ و ترويج زبان اولوف در كشور سنگال، دولت سنگال تصميم به الزامي كردن آموزش اثر شعري شيخ آنتا ديوپ در مدارس و دانشگاه‌هاي اين كشور گرفته بود. «نيتو تي» اثر عثمان ديوپ شامل 26 شعر و موضوع ادبي به زبان اولوف است.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=13499