شوراي امنيت حملات شورشيان را در شرق چاد محکوم کرد

تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۸۸ - ۰۶:۵۰ | عنوان: چاد



شوراي امنيت سازمان ملل روز جمعه به اتفاق آراء حمله نظامي "شورشياني که از خارج آمده اند" را به شرق چاد محکوم کرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نيويورک، شوراي امنيت با انتشار اعلاميه اي که فرانسه متن آن را ارائه کرده است، عمليات نظامي جديد گروههاي مسلح چادي "که از خارج آمده اند" را در شرق چاد محکوم کرد. اين اعلاميه را ويتالي چورکين سفير روسيه در سازمان ملل که کشورش رياست شوراي امنيت را در ماه مه بر عهده دارد در نشست اين شورا قرائت کرد.
ديپلماتها معتقدند عبارت "شورشياني که از خارج آمده اند" به سودان اشاره دارد ولي برخي کشورهاي عضو شوراي امنيت تمايل نداشتند که در اين اعلاميه به صراحت نام سودان ذکر شود.
شوراي امنيت در اين اعلاميه همچنين نگراني خود را از حمايت خارجي که گروههاي مسلح چادي دريافت مي کنند ابراز کرده است. اين اعلاميه مي افزايد: هرگونه تلاش براي بي ثبات کردن چاد با توسل به زور، غيرقابل قبول است. اين شورا از گروههاي شورشي مسلح خواست فورا خشونت را متوقف کنند و همه طرفها را به از سرگيري گفتگوها در چارچوب توافقنامه صلح امضا شده در شهر سرت ليبي در اکتبر 2007 دعوت کرد.
درگيريهاي خونين بين شورشيان چادي که از سودان آمده اند و نيروهاي دولتي چاد منجر به کشته شدن حدود 250 نفر در روزهاي پنج شنبه و جمعه در شرق چاد شده است. حملات اتحاد نيروهاي مقاومت که ائتلافي از نه گروه شورشي چادي است، با محکوميت گسترده در خارج از چاد به ويژه در اتحاديه آفريقا مواجه شده است.
شورشيان چاد در ماه فوريه 2008 وارد انجامنا شدند و نزديک بود حکومت ادريس ديبي رئيس جمهور اين کشور را سرنگون کنند.
شوراي امنيت روز پنج شنبه به درخواست چاد تشکيل جلسه داد و پانزده عضو اين شورا در ابتدا به گزارشي درباره اوضاع که ديميتري تيتوف مسئول ارشد پاسدار صلح سازمان ملل تهيه کرده بود گوش دادند. تيتوف تاکيد کرد سه ستون از نيروهاي شورشي چاد در اوايل ماه مه در داخل خاک سودان مشاهده شدند. دو ستون از اين نيروها با عبور از مرز وارد شرق چاد شدند و ستون سوم در خاک سودان و نزديک الجنينه در دارفور غربي باقي ماند.
نشست شوراي امنيت همچنين صحنه تبادل اتهامات بين چاد و سودان بود. احمد علامي سفير چاد در سازمان ملل، خرطوم را به آغاز کردن تهاجمي که هدف ان سرنگون کردن دولت در انجامنا است متهم کرد آن هم فقط چند روز بعد از ان که دوکشور توافقنامه جديدي در دوحه براي آشتي امضا کردند. علامي از شوراي امنيت خواست نظام سودان را به علت حملات مکرر به چاد محکوم کند.
عبدالمحمود عبدالحليم محمد سفير سودان در سازمان ملل نيز "اشک تمساح" چاد را محکوم کرد و اين کشور را به حمايت از حملات گروه شورشي عدالت و برابري در دارفور سودان متهم کرد. نيروهاي اين گروه در ماه مه 2008 تا نزديک خرطوم پيشروي کردند.
محمد همچنين از فرانسه که نيروي استعمارگر سابق در چاد و متحد سنتي اين کشور است انتقاد و تاکيد کرد درخواست کتبي براي برگزاري نشست شوراي امنيت که چاد به اين شورا فرستاد را فرانسه تنظيم کرده است. ژان موريس ريبر سفير فرانسه در شوراي امنيت در واکنش به اين اتهام گفت چنين اتهامي اهانت به دولت چاد محسوب مي شود.


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=1282