نگراني مقامات صحراي باختري از نقض حقوق بشر در مغرب

تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۸۸ - ۲۰:۲۴ | عنوان: مراكش


سفير صحراي باختري در الجزاير نگراني شديد خود را از نقض حقوق بشر و بويژه در قبال "آمينه حيدر" فعال سياسي صحراي باختري که به دليل مخالفت رباط با بازگشت وي به سرزمين خود دست به اعتصاب غذا زده، اعلام کرد.

به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا و به نقل از خبرگزاري رسمي الجزاير، ابراهيم قالي روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران از سازمان هاي بين المللي و سازمان هاي غير دولتي خواست دولت مغرب را تحت فشار قرار داده تا شرايط بازگشت آمينه حيدر به صحراي باختري را فراهم کند.
امينه حيدر که چهاردهم نوامبر توسط مقامات مغرب از صحراي غربي اخراج شد شانزدهم نوامبر در فرودگاه لانزاروت اعتصاب غذاي خود را اغاز کرد. اين فعال حقوق بشر که در سال دو هزار و پنج به مدت چند ماه توسط مقامات مغرب زنداني شده بود،‌ چندي پيش در نيويورک جايزه «شجاعت مدني» دريافت کرد. امينه حيدر که براي خودگرداني منطقه صحراي باختري مبارزه مي کند، پيش از اين نيز از طرف چند سازمان مدافع حقوق بشر در اسپانيا و امريکا مورد تقدير قرار گرفته است.
آمينه حيدر که در ميان طرفداران خود به گاندي صحراي باختري شناخته شده است پيش از اين نيز از گرفتن عنوان پناهنده سياسي که مقامات مادريد به وي پيشنهاد کرده بودند خودداري کرده بود.
سفير صحراي باختري در الجزاير گفت : از همين جا از تمامي نهادهاي بين المللي و سازمان هاي غير دولتي و تمامي ملت ها مي خواهم دولت مغرب را براي اجراي حقوق بشر و آزادي اين فعال سياسي تحت فشار قرار دهند.
در همين حال سازمانهاي حقوقي مغرب با انتقاد از گسترش بازداشت هاي سياسي به ويژه بازداشت فعالان حقوق بشر، دانشجويان، اتحاديه ها و اسلامگرايان در اين کشور ، وضعيت کنوني و از جمله شکنجه بازداشت شدگان را در مغرب نگران کننده عنوان کردند.
شبکه خبري العالم از رباط پايتخت کشور مغرب، گزارش داد که سازمان هاي حقوقي مغربي با برگزاري همايشي به مناسبت روز جهاني حقوق بشر در رباط ، اعتراض خود را نسبت به نقض حقوق بشر در اين کشور ابراز داشتند و جمعيت دفاع از حقوق بشر مغرب، نقض حقوق بشر در زمينه محاکمه اسلام گرايان به بهانه مبارزه با تروريسم را محکوم کرد.
"خديجه الريادي" رييس جمعيت حقوق بشر مغرب گفت: دولت مغرب پيمان بين المللي منع شکنجه را امضا کرده و در همين ارتباط قانوني براي مجازات شکنجه گران در مغرب به تصويب رسانده است اما با اين حال شکنجه در اين کشور همچنان ادامه دارد.
وي گفت: در کشور مغرب مراکزي محرمانه براي شکنجه افرادي که در چارچوب مبارزه با تروريسم بازداشت مي شوند؛ وجود دارد.


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=11452