«بولا تینوبو» رئیس جمهور نیجریه شد

تاریخ ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۴ | عنوان: نيجريه


روزنامه "پریمیوم تایمز" امروز (چهارشنبه) به نقل از کمیسیون ملی انتخابات نیجریه گزارش داد، بولا احمد تینوبو، نامزد حزب حاکم "کنگره تمام ترقی‌خواهان" و فرماندار سابق ایالت لاگوس به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب شد.


به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، نتایج حاصل از انتخابات نشان داد، تینوبو بیش از ۸.۷ میلیون رای (۳۵.۲ درصد آرا) را از آن خود کرد در حالی که ابوبکر ملامی، وزیر دادگستری و پیتر اوبی، تاجر که دو رقیب اصلی وی از حزب اپوزیسیون بودند به ترتیب ۶.۹ میلیون رای (۲۸ درصد آرا) و ۶.۱ میلیون رای به دست آوردند.

حزب حاکم "کنگره تمام ترقی‌خواهان" در توییتی نوشت: تشکر از مردم نیجریه که بولا احمد تینوبو را به عنوان رئیس جمهور این کشور برگزیدند.

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۳ نیجریه ۲۵ فوریه برگزار شد. برای این انتخابات، مقامات مرزهای زمینی این کشور را به مدت دو روز بستند.

این پیروزی، بولا تینوبو را در راس بزرگ‌ترین اقتصاد آفریقا قرار خواهد داد؛ کشوری که با یک بحران مالی عمیق، کمبود ارز داخلی و خارجی، کمبود بنزین و ناامنی گسترده مواجه است.

این انتخابات با اشکالات و تاخیرهایی در جمع‌آوری نتایج همراه بود که همین امر باعث شد تا دو حزب اصلی اپوزیسیون این روند را تحریم کنند.

تینوبو اواخر مه سال جاری میلادی پس از یک دوره گذار سه ماهه جایگزین محمدو بوهاری خواهد شد.

تینوبو ۷۰ ساله کوهی از بدهی ملی را به ارزش ۱۶۷ میلیارد دلار به ارث خواهد برد. وی علاوه بر اینکه باید اقتصاد نیجریه را به مسیر درست خود بازگرداند و خشونت‌های صورت گرفته توسط افراطگرایان، جدایی طلبان و راهزنان مسلح در مناطق وسیعی از نیجریه را نیز خنثی کند.

تینوبو متعهد شده تا تعداد نیروهای امنیتی را افزایش دهد، تولید نفت خام را سه برابر کند، بدهی خارجی را کاهش دهد و دسترسی شهروندان به منابع مالی را آسان‌تر کند. وی همچنین متعهد شده تا یارانه بنزین را که برای دولت در سال گذشته هزینه بسیار گزافی داشت و بخش اعظم درآمد نفتی صرف آن شد را حذف کند؛ اقدامی که هزینه حمل و نقل را افزایش خواهد داد و می‌تواند منجر به ناآرامی اجتماعی شود.

مشارکت ۲۸.۶ درصدی مردم از ۸۷.۲ میلیون تنی که برای شرکت در انتخابات واجد شرایط بودند، پایین‌ترین میزان مشارکت در انتخابات از سال ۱۹۹۹ میلادی محسوب می‌شود.





نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=108628