شورای عالی حکومتی لیبی، دولت مصر را به همکاری واقعی‌تر دعوت کرد

تاریخ ۰۳ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۵:۴۲ | عنوان: شمال آفريقا


شورای عالی حکومتی لیبی به دنبال برقراری آتش‌بس در لیبی از دولت مصر که حامی تشکیلات موسوم به ارتش ملی لیبی است، خواست همکاری واقعی‌تری با طرابلس داشته باشد.


شورای عالی حکومتی لیبی وابسته به دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس به دنبال اعلام آتش‌بس در این کشور از مصر خواست با کشور لیبی همکاری کند.

شورای عالی حکومتی لیبی در بیانیه‌ای گفت: «ما از مصر می‌خواهیم که با واقع نگری و اطمینان بیش‌تری با لیبی همکاری کند تا از دستیابی به منافع مشترک اطمینان حاصل شود».

بر اساس گزارش شبکه الجزیره، در این بیانیه دولت وفاق ملی لیبی از نقش کشورهایی که به آن در دفع حملات تشکیلات ارتش ملی لیبی و شبه نظامیان وابسته به آن کمک کردند، قدردانی کرد و گفت که در راس این کشورها ترکیه و قطر هستند.

دولت وفاق ملی لیبی به ریاست «فایز السراج» که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که به نیروهای تحت امر خود دستور توقف درگیری‌ها را داده است.

همزمان با این اعلام، دولت شرق لیبی با دولت «طُبرُق» که حامی ژنرال خلیفه حفتر است، در اقدامی مشابه از توقف عملیات‌ها و درگیری‌ها در خطوط تماس خبر داد.

توافق آتش‌بس در لیبی در حالی دیروز سی‌ویکم مرداد اعلام شد که دولت وفاق ملی لیبی پیشتر پیشنهاد ابتکار عمل رئیس جمهور مصر مبنی بر توقف فوری و از سرگیری مذاکرات را رد کرده بود.

اعلام توقف درگیری‌‌ها در لیبی بعد از آن صورت گرفت که وزرای دفاع ترکیه و قطر طی این هفته وارد طرابلس، پایتخت لیبی و محل استقرار دولت وفاق ملی شدند و با همتایان خود و فایز السراج دیدار و گفت‌وگو کردند.

لیبی بعد از سرنگونی دولت معمّر القذافی توسط ائتلاف ناتو به سرکردگی آمریکا در سال ۲۰۱۱، تا سال ۲۰۱۵ فاقد دولت بود تا اینکه بر اساس توافق «صخیرات مغرب، دولت وفاق ملی با نظارت سازمان ملل تشکیل شد. با این حال حفتر این دولت را به رسمیت نشناخت.

دولت وفاق ملی لیبی مورد حمایت ترکیه، ایتالیا و قطر بوده و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است. با این حال دولت مصر، امارات، عربستان سعودی این دولت را به رسمیت نمی‌شناسند و از دولت موازی (دولت طبرق») و ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای شرق لیبی حمایت می‌کنند؛ مصر همچنین در مقطع اخیر سطح آمادگی‌های نظامی خود را برای مداخله نظامی در لیبی به منظور حمایت از نیروهای ژنرال حفتر بالا برده بود.





نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=107739