الغنوشی:‌ هدف اصلی مسلمانان مبارزه با دیکتاتوری است

تاریخ ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۵:۱۶ | عنوان: تونس


رئیس جنبش النهضه تونس با بیان این که اسلام هیچ مشکلی با دموکراسی و آزادی ندارد، گفت که هدف اصلی جوامع مسلمان همواره مبارزه با دیکتاتوری بوده است.


راشد الغنوشی، رئیس حزب جنبش النهضه تونس طی سخنانی در کنفرانس «بهار عربی و تجربه النهضه» در استانبول گفت: اسلام هرگز مخالف آزادی نبوده بلکه برعکس، دیکتاتوری و رژیم‌های مشابه بزرگ‌ترین آسیب را به دموکراسی زده‌اند.

این کنفرانس توسط بنیاد پژوهش‌های سیاسی و اقتصادی ترکیه «ستا» برگزار شد. الغنوشی در ادامه سخنان خود همچنین اظهار داشت: جوامع اسلامی در طول تاریخ همواره با انرژی مثبت خود الگویی برای دیگر مناطق بوده‌اند. ما در اسلام همیشه اصل شورا و مشورت داشته‌ایم که بعدها در غرب به نام دموکراسی ادامه پیدا کرد.

به گزارش آناتولی، او ادامه داد: ما از حقوق‌بشر و اقلیت‌ها و آزادی بیان و رسانه‌ها هراس نداریم. در گذشته شهرهایی چون مانند کوردوبا، شیراز و بغداد به عنوان مراکز مسلمانان و همچنین کانون آزادی بودند.

او در این کنفرانس درباره احتمال نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری تونس نیز اعلام کرد: در مورد انتخابات ریاست‌جمهوری در تونس هنور به نتیجه نرسیده‌ایم که آیا من به عنوان نامزد حزب معرفی شوم یا شخص دیگر، اما شخصاً تمایلی برای این اقدام ندارم.

الغنوشی خاطرنشان کرد: احزاب دارای دیدگاه واحدی نیستند. احزاب سیاسی باید یکدیگر را به رسمیت شناخته و اصل برابری را رعایت کنند. متأسفانه برخی احزاب تونس موضع خوبی نسبت به النهضه ندارند.

رئیس حزب جنبش النهضه تونس گفت: ارتش تونس از موقعیت خود سوءاستفاده نکرد و برای حفظ دستاوردهای انقلاب کوشید. ارتش ما به مردم خیانت نکرد و به تصمیم آنان احترام گذاشت. تحول دموکراتیک در تونس مورد حمایت کشورهای اروپایی نیز قرار گرفت.

او اظهار کرد: ما همسایه جنوب اروپا هستیم و با هرگونه اقدام تروریستی در تونس، کشورهای این قاره نیز تهدید خواهند شد. نبود ذخایر نفتی از مهم‌ترین دلایل امنیت و عدم تهاجم قدرت‌های جهان به کشور ماست. لیبی به این دلیل مورد تهاجم قرار گرفت.

رئیس حزب جنبش النهضه تونس بیان کرد: سرمایه‌گذاری در تونس نه تنها موجب رونق اقتصادی می‌شود، بلکه در پیشبرد اهداف دموکراتیک کشور ما نیز مؤثر خواهد بود. به همین دلیل شرکت‌های ترکیه را برای انجام سرمایه گذاری بیشتر در تونس دعوت می‌کنم.





نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=106657