تجمع اعتراضی فعالان مراکشی در مخالفت با سفر احتمالی نتانیاهو

تاریخ ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۷:۳۲ | عنوان: مراكش


ده‌ها تن از فعالان حقوق‌بشری مراکش با برگزاری تجمعی اعتراض‌آمیز در مقابل پارلمان این کشور مخالفت خود را با سفر احتمالی نخست وزیر رژیم صهیونیستی به کشورشان اعلام کردند.


"دیده‌بان مراکشی مخالف عادی‌سازی روابط" که نهادی غیردولتی است، در این تجمع اعتراض‌آمیز از دولت خواست از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی استقبال نکند.

به نقل از روسیا الیوم، دیده‌بان مراکش درباره اخبار سفر احتمالی نتانیاهو به رباط در ماه مارس یا آوریل با هدف ارائه پیشنهاد آمریکا در راستای حل بحران منطقه صحرا به روزنامه‌های عبری‌زبان استناد کرد. این درحالی است که دولت مراکش هنوز این اخبار را تأیید یا تکذیب نکرده است و دیگر روزنامه‌ها نیز گزارش دادند که سفر نتانیاهو برای افتتاح کلیسای "سلات عطیه" در شهر الصویره واقع در غرب مراکش است.

طبق اعلام این نهاد، فعالان در این اعتراضات شعارهایی در مخالفت با این سفر احتمالی سر داده و برخی نشانه‌های عادی‌سازی روابط را به باد انتقاد گرفتند.

انتظار می‌رود فعالان مراکشی با هدف مطالبه عدم استقبال از نتانیاهو، در اعتصاب غذا به مدت ۲۴ ساعت که پس از گذشت سه روز قابل تجدید است، مشارکت کنند.

احمد ویحمان، رئیس دیده‌بان مراکشی مخالف عادی‌سازی روابط با بیان اینکه هدف از این تجمع اعتراض‌آمیز ارسال پیام مخالفت با سفر احتمالی نتانیاهو به نیابت از همه مردم این کشور است، گفت: غیرممکن است اجازه دهیم این سفر صورت گیرد و برای ممانعت به هر ابزاری متوسل خواهیم شد.

وی تصریح کرد، تعدادی از فعالان به منظور محکوم کردن این سفر پس از تجمع بلافاصله دست به اعتصاب غذا خواهند زد و هدف از اعتراض و اعتصاب محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به فلسطین و اعلام همبستگی با فلسطینیان است. مردم مراکش با تلاش‌ها برای عادی‌سازی روابط که برخی طرف‌ها به دنبال اعمال آن هستند، مخالفند.

وی در ادامه افزود، دولت باید مسؤولیت مقابله با عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی را برعهده بگیرد.

مقامات مراکش به گزارش‌های رسانه‌ها درباره سفر احتمالی نتانیاهو به رباط بلافاصله واکنش نشان ندادند اما دولت مراکش در بیانیه‌های بعدی تاکید کرد، هیچ روایط سیاسی یا تجاری با اسرائیل برقرار نمی‌کند.

به جز اردن و مصر که توافق‌نامه صلح با رژیم صهیونیستی را امضا کرده‌اند، هیچ کشور عربی روابط سیاسی، اقتصادی یا فرهنگی رسمی با تل‌آویو ندارد.





نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=106472