یک چهره مخالف برنده انتخابات کنگو اعلام شد/ دیگر نامزد اپوزیسیون مردم را به اعتراض فراخواند

تاریخ ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۷ | عنوان: كنگو ،جمهوری دموكراتيك


پس از اعلام پیروزی فیلیکس تشیسکدی نامزد مخالفان در انتخابات ریاست جمهوری کنگو دیگر کاندیدای مخالفان نتایج را محکوم کرده و آن را جعلی و ساختگی خواند و گفت که این نتایج نشان دهنده حقایق صندوق‌های رای نیست. وی مردم را به شورش و اعتراض علیه این نتایج فراخواند.


مارتین فائولو، دیگر کاندیدای اپوزیسیون همچنین از کلیسای کاتولیک خواست نتایجی را که از تیم ۴۰ هزار نفری ناظران براساس ثبت نتایج هر حوزه رای‌گیری بدست آورده اعلام کند. هفته گذشته کلیسای کاتولیک اعلام کرد که ناظران پیروز واقعی را مشخص خواهند کرد. 

به گفته برخی دیپلمات‌ها آمار کلیسای کاتولیک حاکی از پیروزی فائولو است. دو دیپلمات گفته‌اند که هیات نظارت از جمله هیات اتحادیه آفریقا و انجمن توسعه آفریقای جنوبی به همین نتایج رسیده‌اند.

فائولو گفت: تا کی باید درباره نتایج حرف زد؟ در سال ۲۰۰۶ پیروزی ژان پی‌یر بامبا دزدیده شد در ۲۰۱۱ اتین تشیسکدی به همین سرنوشت دچار شد اما نمی‌گذاریم در ۲۰۱۸ پیروزی مارتین فائولو سرقت شود.

فائولو

نتایج موقتی آرای تشیسکدی را بالاتر از مارتین فائولو دیگر نامزد مخالف و امانوئل شاداری نامزد ائتلاف حاکم قرار می‌دهد.

در صورتی که پیروزی تشیسکدی تایید شود، او اولین نامزد مخالف خواهد بود که از زمان استقلال رئیس جمهور این کشور می‌شود.

جوزف کابیلا رئیس جمهور فعلی بعد از ۱۸ سال به کار خود پایان می‌دهد.

او قول اولین انتقال صلح آمیز قدرت از زمان استقلال کشور از بلژیک در سال ۱۹۶۰ را داده بود.

نتایج اعلام شده ابتدایی است و امکان به چالش گرفتن آن وجود دارد. رئیس کمیسیون انتخاباتی گفت که تشیسکدی بیش از ۳۸ درصد آرا را به دست آورده و براساس نتایج "موقت رئیس جمهور منتخب اعلام می شود."

تشیسکدی پسر اتین تشیسکدی رهبر کهنه کار مخالف است که قول داده است مبارزه با فقر را در صدر برنامه هایش قرار دهد.

در خلال نگرانی نسبت به بروز خشونت در پی اعلام نتایج، پلیس ضدشورش در کینشاسا، پایتخت، مستقر شد.

با افزایش تنش در اثر تاخیر در اعلام نتایج که اصلا قرار بود یکشنبه اعلام شود، فائولو روز سه شنبه به مقام‌های انتخاباتی اخطار داد "حقیقت را پنهان نکنند".

دولت بعد از رای گیری روز ۳۰ دسامبر خدمات اینترنت و پیامک تلفنی را قطع کرد، اقدامی که گفت برای جلوگیری از انتشار نتایج غیررسمی لازم است.

کابیلا در سال ۲۰۰۱ بعد از ترور پدرش لورن کابیلا به قدرت رسید. او در سال ۲۰۰۶ رسما انتخاب شد و در انتخابات جنجالی ۲۰۱۱ برای یک دوره دیگر برنده اعلام شد.

براساس قانون اساسی کنگو او حق شرکت مجدد در انتخابات را نداشت و حتی قرار بود دو سال پیش کناره گیری کند اما انتخابات به تاخیر افتاد چون کمیسیون انتخاباتی می گفت برای ثبت نام از رای دهندگان وقت می‌خواهد.





نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=106351