ابراز تاسف شورای امنیت از اخراج نماینده گوترش در سومالی

تاریخ ۱۷ دی ۱۳۹۷ - ۰۵:۲۷ | عنوان: سومالي


شورای امنیت سازمان ملل ضمن ابراز تاسف از اخراج نماینده این سازمان در سومالی اظهار کرد که "همکاری تمام‌ و ‌کمال" میان سومالی و سازمان ملل را انتظار داشته است.


شورای امنیت این بیانیه را پس از آن صادر کرد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با انتصاب نماینده جدیدی برای جانشینی نماینده برکنار شده این سازمان برای سومالی موافقت کرد.

نیکولاس هیثم، نماینده برکنار شده سازمان ملل در روز یکم ژانویه از سوی دولت موگادیشو به عنوان "عنصر نامطلوب" معرفی شد. او که یک وکیل اهل آفریقای جنوبی و دیپلماتی کارآزموده است، پس از انتقاد از دستگیری یک عضو فراری الشباب که برای انتخابات ایالتی نامزد شده بود، دستوری مبنی بر خروج از این کشور دریافت کرد.

این بیانیه شورای امنیت که پیش‌نویس آن را انگلیس تنظیم کرده است، از این تصمیم ابراز "تاسف" کرده و پشتیبانی کامل شورای امنیت را از ماموریت سازمان ملل در سومالی اعلام می‌کند.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل همچنین در این بیانیه تاکید کردند که "انتظار دارند" سومالی و سازمان ملل با یکدیگر "همکاری کامل" داشته باشند.

به گفته دیپلمات‌ها، شورای امنیت روز جمعه پشت درهای بسته نشستی را برگزار کرد تا درباره واکنش خود نسبت به این اقدام سومالی تصمیم‌گیری کند اما چین خواستار زمان بیشتری برای تنظیم متن این بیانیه شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، طبق اظهارات این دیپلمات‌ها، چین اصلاحاتی را برای متن این بیانیه مطرح کرد تا بر احترام شورای امنیت نسبت به "حاکمیت، تمامیت ارضی، استقلال سیاسی و اتحاد" سومالی تاکید شود.

در این بیانیه آمده است، سال ۲۰۱۹ "سالی حیاتی برای سومالی" خواهد بود و از رهبران این کشور درخواست شده است که "برای پیشبرد اصلاحات سیاسی و امنیتی با یکدیگر همکاری کنند".

سخنگوی گوترش نیز به نقل از او درباره تصمیم سومالی برای اخراج هیثم ابراز "تاسف عمیق" کرده و خاطرنشان کرده است که نماینده‌ای جدید برای این کشور تعیین خواهد کرد.

به گفته دیپلمات‌ها، گوترش با محمد عبدالله محمد، رییس جمهور سومالی دو بار تماس تلفنی برقرار کرده و از او خواسته است که در خصوص تصمیمش تجدید نظر کند اما این رییس جمهور به گوترش گفته که در این کشور از هیثم استقبال نمی‌شود.

هیثم که اکتبر ۲۰۱۸ به این سمت منصوب شد، هفته گذشته درباره احتمال بروز درگیری در انتخابات ایالتی سومالی به شورای امنیت هشدار داد.

هیثم تاکید کرد، دستگیری این نامزد انتخاباتی که از گروه الشباب فرار کرده، می‌تواند دیگر شبه‌نظامیان الشباب را که "ممکن است جایگزینی روش‌های سیاسی به جای خشونت را در نظر داشته باشند"، بی‌انگیزه می‌کند.

دستگیری مختار روبو، شبه‌نظامی سابق الشباب که سال ۲۰۱۷ از این گروه فرار کرده، اعتراضاتی را در روزهای ۱۳ تا ۱۵ دسامبر در یکی از شهرهای سومالی در جنوب غرب این کشور به دنبال داشت و نیروهای امنیتی سومالی با خشونت برای مقابله با آنان وارد عمل شدند که ۱۵ کشته بر جای گذاشت.

هیثم در نامه‌ای به دولت موگادیشو خواستار تحقیقاتی در زمینه این درگیری و اطلاعاتی با مبنای قانونی برای دستگیری مختار روبو شد.





نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=106326