دادخواست قضایی برای انحلال حزب «النهضه» تونس

تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۷ | عنوان: تونس


کمیته دفاع از معارضان تونسی از تصمیم خود برای ارائه دادخواست قضایی جهت انحلال حزب «النهضه» به بهانه ارتباط آن با تروریسم خبر داد.


کمیته دفاع از دو معارض تونسی به نام‌های «شکری بلعید» و «محمد البراهمی» که در سال ۲۰۱۳ ترور شده‌اند، اعلام کرد که قصد دارد دادخواست قضایی برای انحلال حزب «حرکة النهضه» ارائه کند.

«علی کلثوم» عضو کمیته دفاع از بلعید و البراهمی با اعلام این مطلب گفت که این دادخواست با استناد به بند هفتم قانون مبارزه با تروریسم که بر انحلال هر گونه حزب و جمعیتی در صورت ارتباط آن با تروریسم تأکید دارد، ارائه خواهد شد.

شکری بلعید معارض تونسی روز ۶ فوریه ۲۰۱۳ مقابل منزلش به ضرب گلوله کشته شد و ترور وی زلزله سیاسی در این کشور به وجود آورد و پس از آن «محمد البراهمی» هماهنگ‌کننده کل جریان مردمی تونس در جولای همان سال ترور شد و این قضیه به بحرانی شدن وضعیت تونس انجامید.

طبق گزارش شبکه الجزیره، جنبش النهضه چند روز پیش از اتهام‌زنی ریاست‌جمهوری تونس به جبهه مردمی النهضه در خصوص دست داشتن در ترور بلعید و البراهیم، ابراز تعجب کرد.

«الباجی قائد السبسی» رئیس‌جمهور تونس اواخر ماه گذشته در کاخ ریاست‌جمهوری قرطاج میزبان سه عضو کمیته دفاع از بلعید و البراهمی بود که در این نشست بار دیگر جنبش النهضه را به دست داشتن در ترور بلعید و البراهمی متهم کردند.

واکنش النهضه

«سمیر دیلو» نماینده پارلمان تونس از جنبش النهضه گفت که این جنبش هیچ نگرانی از اقدام کمیته دفاع از بلعید و البراهمی ندارد اما در عین حال این اقدامات بیانگر یک طرح سیاسی است.

وی افزود که جنبش النهضه به حق همه تونسی‌ها از جمله هیأت‌ها، احزاب و غیره برای مراجعه به دستگاه قضایی احترام می‌گذارد.

جنبش اسلام‌گرای «النهضه» در سال ۱۹۷۲ با نام «الجماعة الاسلامیه» تأسیس شد و پس از آن در سال ۱۹۸۹ به «حرکة النهضه» تغییر نام داد. موسسان این جنبش «راشد الغنوشی»، «عبدالفتاح مورو» و «المنصف بن سالم» بودند.

النهضه در دوره «الحبیب بورقیبه» و «زین العابدین بن علی» دو رئیس‌جمهور پیشین تونس در معرض سرکوب و ظلم قرار گرفته و تعدادی از رهبران آن زندانی شده و به مدت سالیان طولانی تبعید شدند اما پس از انقلاب سال ۲۰۱۱ و سرنگونی رژیم بن علی در ژانویه همان سال، این جنبش نیز وارد صحنه سیاسی تونس شد و به عنوان یک حزب سیاسی مشروعیت پیدا کرد و اکنون یکی از برجسته‌ترین احزاب سیاسی در تونس است.





نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=106135