هم‌صدایی دولت و معارضان سودان در مخالفت با عادی‌سازی روابط با تل‌آویو

تاریخ ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۰۶:۰۲ | عنوان: سودان


روزنامه القدس العربی در گزارشی تاکید کرد که سودان همچنان بر موضع خود مبنی بر عدم عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی پایبند است.


مسئولان دولتی و معارضان سودان با وجود ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره ایجاد کانال تماس و گفت‌وگو با خارطوم، هر گونه برقراری ارتباط بین سودان و این رژیم را رد کردند.

رادیو رژیم صهیونیستی چند روز پیش همزمان با سفر «ادریس دبی» رئیس‌جمهور چاد به تل‌آویو، به نقل از برخی منابع سیاسی این رژیم مدعی شد که تیم‌های صهیونیستی برای برقراری ارتباط با سودان تلاش می‌کنند.

رئیس‌جمهور چاد در دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفته بود که برای میانجی‌گری بین خارطوم و این رژیم برای ایجاد کانال ارتباطی بین دو طرف آمادگی دارد.

این سخن رئیس‌جمهور چاد موجی از مخالفت‌های رسمی و مردمی سودان که قضیه فلسطین را یک قضیه محوری می‌داند، به دنبال داشت.

برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی مشروعیت دولت فعلی سودان را از بین می‌برد

به نوشته روزنامه «القدس‌العربی»، «الأمین عبدالرازق» دبیر سیاسی حزب «المؤتمر الشعبی» به عنوان بزرگ‌ترین حزبی که در ائتلاف دولتی حضور دارد، می‌گوید که در کنفرانس گفت‌وگوی ملی برخی افراد بررسی پیشنهاد ایجاد کانال ارتباطی با رژیم صهیونیستی را مطرح کردند اما این پیشنهاد بررسی نشد و بالای ۹۵ درصد گروه‌های سیاسی با آن مخالفت کردند و در نهایت نیز توصیه این کنفرانس بر عدم عادی‌سازی روابط با این رژیم بود.

کنفرانس گفت‌وگوی ملی در سال ۲۰۱۴ به ابتکار «عمر البشیر» رئیس‌جمهور سودان برگزار شد و پیگیری فعالیت‌های آن تا اکتبر گذشته ادامه داشت در حالیکه گروه‌های معارض اعم از نظامی و غیرنظامی آن را تحریم کرده بودند.

تشکیل دولت وفاق ملی کنونی در ماه می سال ۲۰۱۷ از جمله توصیه‌های این کنفرانس بود.

عبدالرازق تصریح کرد که پیشنهاد برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی در این کنفرانس بررسی نشد و «یکی از مهم‌ترین توصیه‌های این کنفرانس درباره برقراری روابط با هر کشور خارجی در جهان به جز اسرائیل بود.»

وی اشاره کرد که مسئله برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی، مشروعیت دولت فعلی را از بین می‌برد.

 تل‌آویو به دنبال محک زدن ملت سودان است

«ساطع الحاج» از رهبران حزب ناصری و عضو ائتلاف معارض موسوم به «تحالف قوی الإجماع» نیز می‌گوید که رژیم صهیونیستی و رسانه‌های آن به دنبال محک زدن ملت سودان هستند تا ببینند تا چه حد حاضر به پذیرش برقراری روابط آتی با این رژیم هستند.

وی با اشاره به اینکه برقراری ارتباط با رژیم صهیونیستی خط قرمز ماست، افزود که ملت سودان هرگز اجازه تحقق این امر را نخواهد داد.

الحاج تأکید کرد که حزب ناصری از هر گزینه‌ای برای مقاومت در برابر هر گونه تلاشی در جهت تحقق این مسئله استفاده خواهد کرد.

سه نه به رژیم صهیونیستی همچنان باقی است

«حسن عثمان رزق» عضو پارلمان سودان از جنبش معارض اسلامی «الاصلاح الآن» نیز با اشاره به اینکه هیچ گونه اطلاعی درباره تماس‌های محرمانه بین دولت سودان با هر طرف خارجی ندارند، تصریح کرد که رژیم صهیونیستی به دنبال ایجاد تشویش و ناآٰرامی داخلی در سودان است به خصوص اینکه کشور ما با دوره سخت و ضعف اقتصادی نیز مواجه است.

رزق در ادامه درباره «هر گونه ارتباط دادن تصمیم آمریکا برای حذف نام سودان از فهرست تروریسم به ایجاد کانال ارتباطی با تل‌آویو» هشدار داد و آن را یک خط قرمز خواند.

وی تأکید کرد که «پایتخت سه نه» همچنان بر موضع خود پایبند است.

در پی شکست رژیم صهیونیستی در برابر اعراب در جنگ ژوئن ۱۹۶۷، خارطوم میزبان اجلاس عربی در تاریخ ۲۹ آگوست ۱۹۶۷ بود که به اجلاس «سه نه» معروف شد و منظور از آن «نه به صلح با اسرائیل، به رسمیت شناختن اسرائیل نه و مذاکرات با اسرائیل نه» و از آن زمان خارطوم به «پایتخت سه نه» معروف شد.

«عبدالسخی عباس» از رهبران حزب حاکم «المؤتمر الوطنی» نیز اخبار رسانه‌های صهیونیستی درباره سفر قریب‌الوقوع نتانیاهو به خارطوم را تکذیب کرد.

عباس گفت: «سفر نتانیاهو به سودان ممکن نیست و هیچ سخنی در محافل رسمی سودان در این باره به میان نیامده است.»

وی افزود که موضع سودان درباره عادی‌‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی مشخص است و یک ارتباط ریشه‌ای با قضیه فلسطین دارد.





نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=106117