دادگاه فدرال آمريكا 8 تن را به جذب و اعزام آمريكايي‌ها براي جنگ در سومالي متهم كرد

تاریخ ۰۴ آذر ۱۳۸۸ - ۱۹:۳۵ | عنوان: سومالي


دادستان‌هاي دادگاه فدرال آمريكا هشت آمريكايي سوماليايي تبار از ايالت مينه‌سوتا را به جذب جوانان آمريكايي جهت مشاركت در عمليات نظامي در سومالي متهم كردند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دادستان‌هاي دادگاه فدرال‌ آمريكا اعلام كردند: هشت آمريكايي سوماليايي تبار از ايالت مينه‌سوتا را به جذب جوانان آمريكايي براي مشاركت در عمليات نظامي در كنار گروه سوماليايي الشباب متهم كرده است. آمريكا گروه الشباب سومالي را به داشتن ارتباط با القاعده متهم كرده است.

به گفته دادستان‌هاي دادگاه فدرال آمريكا، اين پرونده باز است و در حال حاضر 14 تن بازجويي مي‌شوند كه 4 تن به اتهاماتشان اعتراف كرده‌اند.

روزنامه اماراتي دارالخليج نوشت: وزارت دادگستري آمريكا در بيانيه‌اي اعلام كرد: هشت آمريكايي به تلاش جهت جذب جوانان آمريكايي‌ در خاك اين كشور بويژه درمنطقه‌ي مينه‌سوتا و انتقال آنها به سومالي جهت مبارزه در كنار گروه الشباب متهم شده‌اند.

اتهام ديگري كه بر اين هشت آمريكايي وارد است، حمايت مالي آن‌ها از كساني است كه از مينه‌سوتا به سومالي سفر كنند.

دولت آمريكا تحقيقاتي طولاني را در خصوص برخي جواناني كه آمريكا را ترك مي‌كنند و به سومالي مي‌روند تا در كنار گروه الشباب مبارزه كنند، آغاز كرده است.

حدود 50 هزار آمريكايي سوماليايي تبار در آمريكا زندگي مي‌كنند. مسوولان آمريكايي اعلام كرده‌اند: حدود 20 تن از سپتامبر 2007 با هدف آموزش در پايگاه‌هاي نظامي وابسته به گروه الشباب خاك آمريكا را ترك كرده‌اند.

تد جونز، دادستان آمريكايي گفته است افراد جذب شده به منظور مشاركت در عمليات در سومالي فعاليت مي‌كنند و هيچ دليلي مبني بر اين كه آن‌ها قصد بازگشت به آمريكا با هدف انجام حملات در كشور را دارند، وجود ندارد. ‌برخي خانواده‌هاي سوماليايي فرزندان خود را در درگيري‌هاي كنوني در سومالي ميان نيروهاي دولتي و افراد مسلح مخالف از دست داده‌اند. اين جوانان با هدف انجام عمليات در جنگي خارجي از سوي افرادي كه دست به خشونت عليه دولت و غيرنظاميان مي‌زنند، جذب مي‌شوند.

روزنامه الخليج نوشته است: پنج تن از متهمان تحت بازداشت نيستند و تصور مي‌شود در خارج از آمريكا هستند.

مسوولان هيات دادستاني گفته‌اند: برخي جذب شدگان در سال 2007 به مبارزه با نيروهاي اتيوپي در سومالي بنا به درخواست دولت سابق سومالي پرداختند. دست كم سه تن از جذب شدگان توسط اعضاي گروه الشباب كشته شده‌اند.

سيستم‌هاي امنيتي غرب تصريح كرده‌اند: سومالي تبديل به پناهگاهي امن براي شبه‌نظامياني كه قصد حمله به داخل يا خارج منطقه آفريقا را دارند، شده است.

از ابتداي سال 2007 درگيري‌هاي سومالي بيش از 18 هزار كشته و يك ميليون آواره به جاي گذاشته است.


نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=10609