ابراز تمایل سودان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل

تاریخ ۰۳ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۶:۲۶ | عنوان: سودان


وزیر خارجه سودان اعلام کرد، کشورش آماده گفت‌وگو با رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به خصومت و دشمنی با این رژیم و عادی‌سازی روابط با تل‌آویو است.


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در اقدامی جدید برای تغییر متحدان خود در خاورمیانه و آفریقا، «ابراهیم غندور» اعلام کرد، سودان آماده گفت‌وگو برای پایان دادن به خصومت و دشمنی خود با اسرائیل و عادی‌سازی روابط با تل‌آویو است.

به گزارش پایگاه خبری «تایمز اسرائیل»، آمریکا به عنوان شرط خود برای لغو تحریم‌ها علیه خارطوم، خواستار عادی‌سازی روابط سودان با اسرائیل شده است؛ موضوعی که «غندور» در واکنش به آن گفت، «سودان از این ایده استقبال می‌کند».

 وی افزود: «ما مشکلی با بررسی این پیشنهاد نداریم. به علاوه، روابط ما با آمریکا، متفاوت از روابط ما با اسرائیل و سایر کشورهاست».

جرج بوش رئیس‌جمهور اسبق آمریکا در سال 2007 به خاطر نقش سودان در بحران دارفور، تحریم‌های اقتصادی علیه این کشور اعمال کرد.

این نخستین بار است که یک مقام سودانی درباره ایده عادی‌سازی روابط با اسرائیل علنا سخن می‌گوید. سودان از زمان استقلال از انگلیس در سال 1956، به خاطر اقدام رژیم صهیونیستی در اشغال سرزمین فلسطینی‌ها، رویکرد خصمانه‌ای در قبال این رژیم در پیش گرفته است.

بر اساس این گزارش، مصر و اردن، تنها کشورهای عربی هستند که روابط دیپلماتیک رسمی با اسرائیل دارند. 

به هر حال، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد از اظهارات «غندور» مطلع است اما مایل نیست به آن پاسخ دهد.





نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=102717