وزیر خارجه مصر در سودان با «عمر البشیر» دیدار کرد

تاریخ ۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۹ | عنوان: شمال آفريقا


در حاشیه برگزاری نشست سد النهضه، وزیر خارجه مصر در سودان با رئیس جمهور این کشور دیدار کرد.


به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روز یکشنبه «سامح شکری» وزیر خارجه مصر در خارطوم با «عمر البشیر» رئیس جمهور سودان دیدار و گفت‌وگو کرد.

پایگاه خبری «مصری الیوم»، گزارش داد که روز یکشنبه نشست مصر، سودان و اتیوپی درباره سد النهضه برگزار شده تا دیدگاه‌های سه طرف در این نشست به هم نزدیک تر شود.

در حالی که برخی گزارش‌ها درباره اختلاف نظر در زمینه روند راه اندازی سد وجود دارد در حاشیه نشست خبری وزیر خارجه مصر در این نشست به قرار داشتن میکروفون شبکه قطری الجزیره اعتراض داشته است.

وزیر خارجه مصر در این نشست اعلام کرد توافق اولیه‌ای که در ماه مارس گذشته در خارطوم امضا شده، زمینه‌ای برای روابط قوی میان سه کشور ایجاد کرده است.

سد النهضه یا سد هزاره بزرگ به وسیله دولت اتیوپی در دست احداث بر روی رود نیل است و در صورت تکمیل تا سال 2017 بزرگترین سد برق‌آبی قاره آفریقا خواهد بود و یکی از 10 سد بزرگ جهان برای تولید انرژی برق‌آبی به شمار خواهد رفت.

بیش از 4 سال است که میان کشورهای مصر، اتیوپی و سودان درباره احداث این سد اختلاف نظر وجود دارد، مصر و سودان اعتقاد دارند احداث سد بر روی رود نیل در اتیوپی منافع این دو کشور را با خطر بزرگی مواجه می‌کند و اتیوپی نیز اعتقاد دارد ساخت این سد منافع هیچ کشوری را به خطر نینداخته بلکه با تولید 700 مگاوات برق عامل توسعه منطقه خواهد شد.





نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=102387