اعلام رسمی نتیجه همه پرسی قانون اساسی در جمهوری آفریقای مرکزی

تاریخ ۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۳ | عنوان: آفريقاي مركزي


نهاد ملی انتخابات جمهوری آفریقای مرکزی رسما اعلام کرد که 93 درصد از رای دهندگان در همه پرسی اخیر به قانون اساسی این کشور رای مثبت داده اند.


به گزارش ایرنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، ماری مادلین انکوئت هورنائرت رییس نهاد ملی انتخابات جمهوری آفریقای مرکزی روز دوشنبه اعلام کرد که میزان مشارکت مردم در این همه پرسی که روزهای 13 و 14 دسامبر (22 و 23 آذرماه) برگزار شد، 38 درصد بود و 93 درصد رای دهندگان به آن آری گفتند.

نتایج این همه پرسی در شرایطی اعلام می شود که مردم این کشور خود را برای حضور دوباره پای صندوق های رای آماده می کنند؛ انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری این کشور آفریقایی قرار است روز یکشنبه آینده (6دی/27دسامبر) برگزار شود.

هورنائرت یادآور شد که نتایج همه پرسی به دلیل وضعیت نامناسب برگه های رای از برخی شعبه ها، با کندی شمارش شد.

پیش تر در تاریخ 17 دسامبر (26 آذرماه)، آمار رای مربوط به شهر بانگی (پایتخت) شامل 90 درصد رای مثبت به همه پرسی و مشارکت 30 درصدی ساکنان این شهر اعلام شد.

به موجب قانون اساسی جدید آفریقای مرکزی، تعداد دوره های ریاست جمهوری هر فرد به دو دوره محدود می شود. در این قانون همچنین بر مبارزه با فساد دولتی و کنترل شبه نظامیان مسلح نیز تاکید شده است.

جمهوری آفریقای مرکزی که مستعمره سابق فرانسه است، می کوشد تا با برگزاری انتخابات از هرج و مرجی که حدود سه سال گریبان این کشور را گرفته است، رهایی یابد.

جمهوری آفریقای مرکزی پس از روی کار آمدن نخستین رییس جمهوری مسلمان به صحنه خشونت شبه نظامیان مسیحی این کشور علیه اقلیت مسلمان تبدیل شده است.

با وجود کناره گیری میشل جوتودیا از قدرت و واگذاری آن به دولت انتقالی، حمله های شبه نظامیان مسیحی به مسلمانان همچنان ادامه دارد و این در حالی است که قرار است انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی جمهوری آفریقای مرکزی در تاریخ 27 دسامبر (6 دی) برگزار شود.

خشونت و ناآرامی در این کشور طی ماه های اخیر افزایش یافته است، تا حدی که از سپتامبر (شهریور) تاکنون حدود یکصد نفر در این ناآرامی ها کشته شده اند.

بر اساس آمار صلیب سرخ جهانی، خشونت ها در جریان برگزاری همه پرسی یکشنبه گذشته نیز به کشته شدن 5 نفر و زخمی شدن 34 نفر منجر شد.

آفریقای مرکزی به رغم برخورداری از منابع غنی الماس، طلا، نفت و اورانیوم یکی از فقیرترین کشورهای جهان است.





نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=102309