انتخابات ساحل عاج پيروزي دموکراسي بود

تاریخ ۰۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۲:۴۶ | عنوان: ساحل عاج


برخي کارشناسان:انتخابات ساحل عاج پيروزي دموکراسي بود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، برخی کارشناسان با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال 2010 که به جنگ داخلی و کشته شدن حدود سه هزار نفر انجامید،برگزاری همراه با آرامش انتخابات ریاست جمهوری این کشور را پیروزی دموکراسی در این کشور آفریقایی می دانند.

به گزارش شبکه خبری فرانس24، کمیسیون مستقل انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج اعلام کرد میزان مشارکت در این رویداد سیاسی به حدود 60 درصد رسیده است که نسبت به سال 2010 رقم کمتری است .

چیزی که در این شرایط برای ساحل عاج مهم است اینکه این انتخابات در کمال آرامش برگزار شده است و مانند انتخابات پیشین به خشونت کشیده نشد. انتخابات سال 2010 به خشونت و درگیری های خونینی منجر شد که در نتیجه آن حدود 3000 نفر جان خود را از دست دادند.

شهروندان ابیجانی که گزارشگر این شبکه نظر آنها را در این باره جویا شده بود از اینکه در این رویداد سیاسی مانند انتخابات پیشین حادثه مهمی روی نداده و فرآیند آن در کمال آرامش برگزار شده است خوشحال بودند.

ناظران انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج هم از روند برگزاری انتخابات خرسند بودند.آمیناتا توره رئیس گروه نظارت بر انتخابات ساحل عاج در این باره می گوید تا حدی که ما مشاهده کرده ایم همه چیز خوب برگزار شده و همه چیز شفاف بوده است. اکنون تنها چیزی که باید مشخص شود این است که چه کسی برنده این انتخابات است.

فعلا افراد بسیاری از پیروزی دموکراسی در این کشور آفریقایی تقدیر می کنند.چون همین پنج سال پیش بود که انتخابات ریاست جمهوری ساح عاج به جنگ داخلی منجر شد و در نتیجه آن 3000 هزار نفر کشته شدند.

ژان کریم فال،کارشناس مسائل آفریقا درباره میزان مشارکت مردمی در این انتخابات می گوید این میزان مشارکت آبرومندانه است. به ویژه آنکه طرفداران الحسن واتارا رئیس جمهور کنونی ساحل عاج و طرفداران متحدش یعنی آنری کونان بدیه رهبر حزب جمعیت دموکراتیک آفریقایی(RDA ) تا حدودی از نتایجی که به دست آورده اند نگران هستند. آنها از این نگران بودند که میزان مشارکت از این هم کمتر باشد. به باور من به حالت بینابینی در تاریخ سیاسی ساحل عاج رسیده ایم.با این توضیح که در سال 2010 ما شاهد انتخابات ریاست جمهوری فوق العاده ای در ساحل عاج بودیم زیرا نمایندگان همه گروههای سیاسی این کشور در آن شرکت داشتند. با توجه به آنکه انگیزه ها در این انتخابات خیلی زیاد بود، میزان مشارکت در آن به 81 درصد رسید.

اما اکنون(در انتخابات ریاست جمهوری 2015)رقیب های جدی حضور نداشتند که انتخابات به طور جدی رقابتی شود. به ویژه آنکه فردی مانند لوران باگبو رئیس جمهور پیشین که اکنون در زندان لاهه است در این رویداد سیاسی حضور نداشت. طبیعی است در چنین شرایطی میزان مشارکت پایین آید و رقم آن به حدود 60 درصد برسد.

درست است که باگبو خواستار تحریم انتخابات نشده است اما از آن طرف هم از طرفداران خود نخواست که به نامزد حزب جبهه مردمی ساحل عاج، اف پ ای( FPI)، رای دهند که در مقابل واتارا در این انتخابات قرار گرفته بود.

بی جهت نبود که به گواه بسیاری از ناظران در غرب ساحل عاج و ابیجان که پایگاههای مردمی باگبو هستند میزان مشارکت بسیار پایین بود.

اگر بخواهیم به طور کلی نتیجه این انتخابات را بررسی کنیم باید بگوییم که میزان مشارکت در چنین شرایطی برای ساحل عاج خوب بوده است.این نتایج ، قبل از هر چیز محکی برای سنجیدن انسجام پیوند بین حزب دموکراتیک ساحل عاج (PDCI) و اجتماع جمهوری خواهان (RDR ) است. به عبارت دیگر، طرفداران آنری کونان بدیه رهبر حزب جمعیت دموکراتیک ساحل عاج، توصیه های بدیه را گوش کردند و به طور گسترده در انتخابات روز یکشنبه شرکت کرده اند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=101338