درگذشت رئيس جمهور سابق بنين

تاریخ ۲۳ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۸ | عنوان: بنين


رئيس جمهور سابق بنين درگذشت.

به گزارش واحد مرکزی خبر، متیو کرکو Mathieu Kérékou ، رئیس جمهور سابق بنین که به مدت سی سال اداره امور این کشور آفریقایی مستعمره سابق فرانسه را در دست داشت روز چهارشنبه در سن هشتاد و دو سالگی درگذشت.

توماس بونی یایی رئیس جمهور بنین روز چهارشنبه اعلام کرد با ابراز تاثر عمیق اعلام می کنم که متیو کرکو امروز چهاردهم اکتبر درگذشت.

متیو کرکو دوم سپتامبر سال هزار و نهصد و سی و سه در منطقه کوارفه در شمال بنین متولد شد. وی یکی از شخصیت های سیاسی بسیار معروف بنین است که ابتدا به عنوان یک دیکتاتور نظامی-مارکسیست بر بنین حکمرانی کرد و سپس در انتخابات دموکراتیک بقای خود را در راس قدرت در این کشور تضمین کرد. کرکو در سال دو هزار و شش در سن هفتاد و دو سالگی قدرت را ترک کرد چرا که مطابق با قانون اساسی بنین به علت کهولت اجازه نامزد شدن در انتخابات را نداشت.

وی که در ارتش فرانسه آموزش دیده بود با دولت هوبر ماگا اولین رئیس جمهور بنین نیز همکاری کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از کوتونو، بنین در سال هزار و نهصد و شصت به استقلال رسید و یک دوره بی ثباتی و هرج و مرج سیاسی را پشت سر گذاشت تا این که کرکو در سال هزار و نهصد و هفتاد و دو با کودتا در بنین قدرت را به دست گرفت. وی در آن زمان ابتدا یک رژیم مارکسیستی-لنینی در بنین حاکم کرد و در سال هزار و نهصد و هفتاد و پنج جمهوری خلق بنین را تاسیس کرد. اما در سال هزار و نهصد و هشتاد و نه پس از مواجه شدن با یک بحران وخیم اقتصادی و اعتراضات اجتماعی فزاینده ایدئولوژی مارکسیست را کنار گذاشت. فوریه همان سال کرکو کنفرانس ملی با حضور مخالفان سیاسی و نمایندگان جامعه مدنی در بنین برگزار کرد که در نوع خود در قاره آفریقا امری بی سابقه بود. وی آشکارا به اشتباهات خود اذعان می کرد و به هر تصمیمی که مجمع ملی این کشور می گرفت، تن می داد. کرکو با ایجاد یک دولت انتقالی به نخست وزیری نسفور سوگلو ، مسئول بلندپایه پیشین بانک جهانی، موافقت کرد.

سوگلو در سال هزار و نهصد و نود و یک در انتخابات ریاست جمهوری کرکو را شکست داد و او را وادار به کناره گیری از حیات سیاسی کرد. در سال هزار و نهصد و نود و شش کرکو بار دیگر با پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری به قدرت رسید. وی در سال دو هزار و یک نیز بار دیگر در انتخابات پیروز شد اما در سال دو هزار و شش بونی یایی جای وی را در راس قدرت گرفت.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=101158