آفريقاي جنوبي در آستانه اعتصاب کارگري

تاریخ ۱۳ مهر ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۸ | عنوان: آفريقاي جنوبي


30 هزار کارگر معدن ذغال سنگ در آفريقاي جنوبي در پي شکست گفتگوهاي مربوط به دستمزد با شماری از شرکت ها بار ديگر دست به اعتصاب می زنند.

به گزارش خبرگزاري آريا،اين چندمين اعتصاب کارگران معادن زغال سنگ در اين کشور طي چند سال گذشته است. اعتصابات کارگران معادن زغال سنگ در سال 2008 اين کشور را تا مرز بحران پيش برد وتامين انرژي را در اين کشور مختل کرد.

بخش معدن از جمله بخش هاي مهم و زيربنايي اقتصاد در آفريقاي جنوبي است که به طور مستقيم حدود 500 هزار کارگر را در اختيار دارد . اين بخش تقريبا يک پنجم توليد ناخالص داخلي آفريقاي جنوبي را تشکيل مي دهد.

زغال سنگ،طلا و پلاتينيوم سه معدن مهم آفريقاي جنوبي هستند که علاوه بر مصرف داخلي بخش عمده اي از صادرات اين کشور را تشکيل مي دهند و هرگونه وقفه توليد در اين بخش مي تواند بر کل اقتصاد اين کشور تاثير گذار باشد .

آمارها نشان مي دهند طي سال هاي گذشته اعتراضات کارگري در اين بخش کاهش رشد اقتصادي و کاهش صادرات اين کشور را در پي داشته است با اين حال زغال سنگ در اين کشور اهميت ويژه اي دارد زيرا علاوه بر صادرات،بخش بزرگي از انرژي برق را در اين کشور تامين مي کند.

به گفته کارشناسان تامين انرژي الکتريکي از مهمترين چالش هاي کشورهاي اين قاره براي توسعه اقتصادي و ايجاد زير ساخت ها در جذب سرمايه گذاري هاي خارجي است.

از اين روي اعتصابات کارگري در بخش معدن به ويژه معادن زغال سنگ مانعي در راه ثبات سياسي و اقتصادي اين کشور است.

به گفته کارشناسان اکثر معادن در اين کشور توسط شرکت هاي خارجي و با سرمايه گذاري آنها به بهره برداري رسيده است و به دليل شرايط سخت اقتصادي و بيکاري درآفريقاي جنوبي،بسياري از جوانان به عنوان کارگر در شرايط سخت در اين معادن مشغول به کار هستند.

کار در شرايط سخت با دستمزد پايين همواره موضوع اعتراضات کارگري در اين بخش بوده است تا جايي که در برخي اعتراضات نيروهاي پليس به مقابله با معترضان پرداخته است. در اعتراضات کارگران معادن در سال 2012 ، 34معدنکار در شليک پليس مردند.

اگرچه آمارها ناشي از افزايش رشد اقتصادي و بهبود شرايط اقتصادي در اين کشور است اما شهروندان اين کشور در شرايط مساعد اقتصادي قرار ندارند و بسياري از آنها به نابرابري توزيع ثروت معترضند. چند هفته پيش نيز اين کشور صحنه تظاهرات معترضان به فساد در اين کشور بود.

معترضان با سر دادن شعارهايي،خواستار مقابله دولت با بي عدالتي اجتماعي وفساد جاري در اين کشور به ويژه در بخش مالي و اقتصادي شدند؛ به طوري که رييس جمهوري اين کشور بار ديگر قول داد با فساد دولتي و مالي در کشور مبارزه خواهد کرد.

در حالي اين شرايط بر آفريقاي جنوبي حاکم است که جاکوب زومبا رييس جمهوري اين کشور خواهان ايفاي نقش پر رنگ اين کشور در صحنه سياسي اين قاره و جهان است.

وي از جمله رهبران اين قاره است که خواهان اختصاص کرسي براي نمايندگاني از اين قاره در شوراي امنيت سازمان ملل است.

اکنون به نظر مي رسد آفريقاي جنوبي در آستانه بحران ديگري است که اگر به خواست کارگران توجه نشود،موج اعتراضات به بخش ديگر نيز گسترش يافته و مانع بزرگي براي اهداف اين کشور در صحنه بين الملل خواهد بود.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=100992