عفو بين‌الملل از جمهوري آفريقاي مرکزي خواست الماس‌هاي کثيف را مصادره کند

تاریخ ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۸ | عنوان: آفريقاي مركزي


سازمان عفو‌ بین‌الملل از دولت جمهوری آفریقای مرکزی خواست الماس‌های کثیفی را که شرکت‌های این کشور برای تامین مالی شبه نظامیان مسئول کشتار و غارت می‌فروشند، مصادره کنند.

به گزارش واحد مرکزی خبر، عفو‌ بین‌الملل در گزارشی که روز چهارشنبه انتشار یافت تصریح کرده است:« دولت ‌باید همه این الماس‌های کثیف را که کنترلی در خرید آنها وجود نداشته است مصادره کند، بفروشد و پول حاصل از آن را برای مردم خرج کند».

لوسی گراهام، از مسئولان این سازمان خاطر نشان کرد شرکت‌هایی که این الماس‌های کثیف را خریده‌اند، نباید بتوانند از آن سود ببرند. وی افزود حال که جمهوری آفریقای مرکزی در صدد بازسازی خویش است، این الماس‌ها باید نعمت باشند نه نفرین.

سرنگونی فرانسوا بوزیزه رئیس جمهوری آفریقای مرکزی در مارس سال 2013 به دست شورشیان سابق سلکا (مسلمان)، این مستعمره سابق فرانسه را در بحرانی فرو برد که از زمان استقلال این کشور در سال 1960 بیسابقه بود. این کشور که تا سال 2014 درگیر خشونت‌های قومی بین مسلمانان(سلکا) و مسیحیان (آنتی‌بالاک) بود، حال به زحمت خود را سرپا نگه داشته است.

پیش از این آشوب‌ها الماس نیمی از صادرات جمهوری آفریقای مرکزی را تشکیل می‌دهد.

به گفته عفو بین‌الملل، احتمال زیادی وجود دارد که شرکت سودیام Sodiam فروشنده اصلی این کشور در زمان مناقشه حدود 60 هزار قطعه الماس به ارزش 7 میلیون دلار جمع کرده باشد تا صرف تامین مالی شبه نظامیان مسیحی کند.

سازمان ملل شرکت بادیکاBadica ، دومین فروشنده و بلژ کردیامbelge Kardiam شعبه این شرکت را در فهرست سیاه قاچاق الماس به دست آمده از معادن تحت کنترل شورشیان سابق سلکا در شرق جمهوری آفریقای مرکزی ، قرار داده است.

شرکت سودیام در مه سال 2015 به سازمان عفو بین‌الملل اعتراف کرد که با وجود مناقشه‌ ، الماس‌هایی را از غرب کشور خریده و انبار کرده و منتظر است تا آنها را صادر کند.

این سازمان همچنین از دولت‌ها و شرکت‌های درگیر تجارت این الماس‌ها خواست از تنظیمات سختگیرانه این بخش حمایت کنند.



نوشته‌ای از موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی آفران - آفریقا و ایران
http://www.afran.ir

نشانی این صفحه :
http://www.afran.ir/modules/news/article.php?storyid=100907